Сладолед и сладоледени продукти млечни консерви стерилизирани и пастьоризирани-кондензирано
Мляко със захар и без захар
Стерилизирани млека и сметани за директна консумация и преработка
Месо и месни продукти
Изпитване на физикохимични и микробиологични показатели на месо и месни продукти в т.ч. месо сурово,
Месни продукти – месо прясно, месо замразено, месо охладено, месо мляно, месни продукти и деликатеси, продукти от мляно сурово месо, сушено и пушено месо, колбаси, салами трайни и полутрайни шунки, филета, суджуци, месни продукти готови за готвене, месни ястия, готвени меса, бекон, сланина и др., консерви месни и месо-растителни, стерилизирани и пастьоризирани.
Пчелен мед и пчелни продукти
Захар и захарни изделия
Изпитване на физикохимични и микробиологични показатели на захар и захарни изделия в т.ч. торти, пасти и рула, сладкиши, кексове, сладкарски бисквити, сладкарски полуфабрикати – прахообразни, блатове, кремове, кувертюри, захар, захарни изделия, диетични захарни изделия, други захарни изделия, шоколад и шоколадови изделия.
Хляб и хлебни изделия
Изпитване на физикохимични и микробиологични показатели на хляб, хлебни изделия, тестени изделия, храни на зърнена основа, макаронени изделия.
Микробиологични изпитвания на храни и води
Зеленчукови консерви
Изпитване на физикохимични и микробиологични показатели.